vrijdag 5 oktober 2012

Brood

Sinds enkele jaren eten wij alleen nog zelfgebakken brood. Ik begon met een broodbakmachine die mijn ouders uit Nederland voor me meenamen. Daar kwamen heerlijke broodjes uit, en we werden 's ochtends wakker met de heerlijke geur van versgebakken brood. Al gauw merkte ik wat belemmeringen aan de bbm en toen hij ook nog eens ging lekken, ben ik overgestapt op een keukenmachine met kneedhaak om het brood vervolgens te bakken in onze oven. Dat gaf gelijk heerlijke(re) resultaten en bood ook de gelegenheid voor het bakken van zuurdesembrood.

Ons dagelijks brood is een zuurdesembrood met pitjes en zaden, maar aangezien ik meedoe met de MellowBakers (elke maand 3 andere broden uit het boek van Dan Lepard) eten we ook regelmatig wat anders.


Ik bak er altijd twee tegelijk

En van binnen

Nu probeer ik in het weekend voor de hele week te bakken. Dat betekent vier broden bakken. Meestal zijn twee daarvan de zaad- en pitjesbroden en twee wat anders.
Zoals deze:
Zuurdesem roggebrood met rozijnen (hier tijdens een picknick in The Jerusalem Forest)

NaomIma

1 opmerking:

Anoniem zei

Mmmmmmmmm!